Tv-kijken via Chromecast

Jouw favoriete tv-programma’s kijken op een moment dat het jou uitkomt? Of jouw lievelings Netflix-series op tv kunnen kijken, maar heb je geen smart tv? Dan is een Chromecast daar de perfecte oplossing voor! Zo stream je eenvoudig alles naar het grote scherm. Wij leggen je hieronder alles uit over de Chromecast, hoe het werkt en welke apparaten je allemaal kunt aansluiten.

Wat is een Chromecast?

Een Google Chromecast is een klein, relatief goedkoop, apparaatje waarmee je vanaf je mobiel, tablet of laptop beeld en geluid naar je televisie kunt streamen. Je sluit de Chromecast aan op de HDMI-ingang van je televisie. Geen connectie? Check dan even of de juiste HDMI-ingang is geselecteerd.

Wat is streamen naar tv?

Voordat we meteen de diepte induiken, is het misschien helpend als we eerst uitleggen wat dat ‘streamen’ nu eigenlijk inhoudt. Streamen naar je televisie betekent dat je de beelden die je op je telefoon, laptop of tablet hebt via een draadloze verbinding op je televisiescherm kunt tonen. Hierdoor kun je, bijvoorbeeld, Netflix ook op tv-kijken wanneer je geen smart tv hebt.

Hoe werkt een Chromecast?

Je sluit de Chromecast via een HDMI-kabel aan aan je televisie en verbindt hem met het wifi netwerk. Vervolgens download je de Google Home-app op je telefoon of tablet. Deze app heb je nodig om vanaf je device te kunnen streamen. Vanaf je laptop kun je een Chrome tabblad casten door op de menuknop te klikken en voor Casten te kiezen. Je mobiel, laptop of tablet gebruik je vervolgens als afstandsbediening.

Chromecast via hotspot

Geen beschikbaar wifi netwerk in de buurt, omdat je bijvoorbeeld op de camping zit? Je kunt ook chromecasten zonder wifi, door je Chromecast te verbinden met een mobiele hotspot. Let hierbij wel op je mobiele internetkosten. Wij adviseren je om vooral gebruik te maken van een hotspot wanneer je een unlimited databundel hebt, zo blijf je goedkoop tv-kijken.

Kun je de Chromecast aansluiten op tv zonder HDMI?

Helaas heb je voor het aansluiten van je Chromecast een vrije HDMI-ingang nodig. Heeft jouw tv wel een HDMI-ingang, maar is deze al bezet? Geen paniek! Creëer dan met een HDMI-splitter een extra HDMI-ingang. Zo kun je beide kabels aan je tv-scherm verbinden.

Wat kun je met een Chromecast?

Met een Chromecast kun je verschillende devices laten streamen naar je televisie, zo kun je jouw:

 • Telefoon casten naar tv
 • Tablet (bijvoorbeeld je iPad) aansluiten op je televisie
 • Laptop streamen naar tv

 • Maar waarschijnlijk vind je het veel belangrijker om te weten wat je nu eigenlijk allemaal kunt streamen met een Chromecast? Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:


  • Streamen van jouw favoriete muziek. Genieten van een betere geluidskwaliteit of een show op groot scherm bekijken? Dan kun je met de Chromecast voortaan jouw muziek via Spotify of YouTube naar je tv streamen.
  • Het geven van presentaties op groot scherm, ook wanneer er geen smart tv beschikbaar is.
  • Jouw favoriete programma’s, series en films kun je voortaan ook op groot scherm zien. Zo kun je onder andere Netflix, Videoland, RTL XL, NPO Start, Pathé Thuis en Film1 naar het grotere scherm streamen.

  Voordeel van een Chromecast

  De Chromecast is een zeer voordelige uitkomst wanneer je geen smart tv in huis hebt of niet teveel wilt betalen voor een tv-abonnement. Naast lineair tv-kijken, willen mensen steeds vaker tv-kijken wanneer het hen uitkomt. Je wilt natuurlijk niet te veel kosten hebben naast het betalen voor je Netflix en/of Videoland abonnement. Een Chromecast is daarom het perfecte alternatief naast een Digitenne abonnement. Benieuwd of jij Digitenne kunt ontvangen thuis? Doe dan onze postcodecheck!