Bron: TV Guide Trailers

Het is je vast niet ontgaan maar er komt een Beverly Hills 90210 reboot! De populaire serie uit de jaren 90 is terug onder de naam BH90210 en wordt in Nederland vanaf 8 augustus uitgezonden op FOX. In deze serie spelen de acteurs een ‘fictieve versie van zichzelf’; een combinatie van zichzelf en hun oorspronkelijke 90210 karakters. Speciaal vanwege de reboot hebben wij de 5 leukste karakters uit Beverly Hills 90210 op een rijtje gezet.

Kijk jij graag Beverly Hills 90210 in HD kwaliteit? Dat kan met Digitenne!

Bestel direct DigitenneMeer informatie
 

5. Andrea Zuckerman

Intelligent en soms wat sociaal ongemakkelijk. Zo zou je Andrea, gespeeld door Gabrielle Carteris, kunnen omschrijven. Ze woont niet in Beverly Hills en reist daarom stiekem elke dag op en neer vanuit Van Nuys naar school. Gedreven als ze is, streeft ze naar een beurs voor Yale. Helaas moet ze deze droom laten varen. Als ze uiteindelijk zwanger is raakt ze langzaam het contact met haar ‘gang’ (Brandon, Brenda, Donna en Kelly) kwijt en moesten ook haar fans, met een traan, afscheid van haar nemen in seizoen 5. Maar niet getreurd, want in BH90210 kunnen we weer van haar genieten.

Fun fact: Gabrielle Carteris loog over haar leeftijd om de rol te krijgen. Zo zei ze dat rond de 21 jaar was terwijl ze eigenlijk de 29 aantikte.

4. Kelly Taylor

Wat is een tienerserie zonder een rijke, verleidelijke en verwende high school queen? Juist, niks… En daarom houden we zo van Kelly Taylor (gespeeld door Jennie Garth). Toch schuilt er achter haar imago een gevoelig meisje. Volgens vele critici is dit een van de meest ontwikkelde karakters; van oppervlakkig naar gevoelig en van vol zelfvertrouwen naar juist heel erg onzeker! Met een drugsverslaafde moeder heeft deze blonde tiener het zeker niet gemakkelijk thuis, maar gelukkig kan ze op steun en toeverlaat van Brenda rekenen. Dat deze een dame een plek in deze lijst verdient is niet geheel onterecht. Het karakter van Kelly was zo populair dat ze ook in de spin-off Melrose Place (1992-1999) en 90210 (2008-2010) te zien was! En straks gelukkig ook weer in BH90210.

3. Brenda Walsh

Deze pittige dame was de eerste vier seizoenen dé vrouwelijke lead in Beverly Hills 90210. Net als haar tweelingbroer, Brandon, heeft Brenda het moeilijk na haar verhuizing uit Minnesota. Ze staat bekend om haar grappige, liefdevolle en soms onzekere karakter én om haar turbulente relatie met Dylan. Na het 4e seizoen viel helaas het doek voor Brenda en zo dus ook voor actrice Shannen Doherty die haar speelde. Geruchten zijn dat Shannen zich teveel als een diva zou gedragen en dat ze het niet kon vinden met sommige tegenspelers. Echter blijkt Shannen toch wat van de lieve Brenda eigenschappen te hebben. Ze zou namelijk, ondanks haar twijfels, speciaal in de Beverly Hills reboot terugkeren om Luke Perry te eren.

2. Brandon Walsh

Brandon, gespeeld door Jason Priestley, staat bekend om zijn sterke morele waarden en als iemand die anderen graag voorop stelt. In het eerste seizoen verhuist hij samen met zijn ouders en tweelingzus Brenda naar het rijke Beverly Hills. Ondanks dat hij moet wennen aan deze nieuwe omgeving raakt hij snel bevriend met Dylan. Zijn leven gaat niet altijd over rozen, zo krijgt hij onder andere een gokverslaving. Maar deze serie zou niet zo geliefd zijn als het niet allemaal goed komt! De, nu volwassen, Brandon is gelukkig ook te zien in de Beverly Hills 90210 reboot!

1. Dylan McKay

Wie aan Beverly Hills 90210 denkt, denkt al snel aan Dylan MCKay. Aanvankelijk had Dylan een gastrol, maar omdat dit personage zo geliefd was werd het al snel een vaste rol binnen de serie. Daar waren veel (vrouwelijke) fans dan ook heel blij mee! Dylan stond bekend om zijn rebelse karakter en zijn James Dean look. Hij hield van surfen aan de perfecte Californische stranden en viel goed in smaak bij de vrouwelijke karakters van de serie. Zo had hij een relatie met Brenda Walsh en met Kelly Taylor.
We moesten Dylan in seizoen 7 en 8 even missen en helaas ook in de reboot. In maart 2019 kreeg de wereld zeer treurig nieuws: Luke Perry, de acteur die Dylan speelt is toen op 52-jarige leeftijd overleden.

Nieuw in de Beverly Hills 90210 cast

Een nieuwe serie of reboot betekent vaak ook een nieuwe cast. Zo zal onder andere Denise Richards een rol spelen en speelt Vanessa Lachey de fictieve vrouw van Jason Priestley (bekend als Brandon in Beverly Hills 90210).

We zijn heel benieuwd wat deze karakters nog allemaal gaan brengen!