In dit vrolijke programma doen Nico de Haan en Hans Dorrestijn, de Baardmannetjes, verslag van de flora en fauna van verschillende natuurgebieden in Nederland. Onderweg daarnaartoe nemen ze veelvuldig zijpaadjes, waarbij Nico vertelt over de geschiedenis en natuur van de plekken die ze passeren. Eenmaal op de locatie aangekomen, duiken ze in de natuur en gaan ze op zoek naar unieke, plaatselijke wonderen. Laat je meenemen door de Nederlandse natuur in Baardmannetjes!


Wanneer is Baardmannetjes op TV in 2018?

Het is nog niet bekend of er een nieuw seizoen komt van Baardmannetjes en ook niet of er een herhaling wordt uitgezonden. De laatste uitzending was op 6 september 2017 op NPO 2.

Baardmannetjes gemistHeb je compleet de Baardmannetjes gemist? Geen nood! Je kunt de afgelopen uitzendingen nog steeds online terug kijken op Uitzending gemist en NPO gemist. De Youtube-video's in deze blog laten je natuurlijk ook nog een glimp van de Baardmannetjes zien!

Presentatoren: Nico de Haan en Hans Dorrestijn

Nico de Haan is een bekende, Nederlandse vogelkenner en vogelbeschermer. Na een carrière bij de Vereniging Natuurmonumenten, ging hij aan de slag bij Vogelbescherming Nederland en werd hij daar in 1994 aangesteld als plaatsvervangend directeur. In 2011 ontving de Haan een Gouden Plaat voor zijn vogelzangcursus-cd: de eerste gouden plaat ooit voor een cd met natuurgeluiden!

Hans Dorrestijn is een bekende, Nederlandse schrijver en cabaretier. Hij schreef onder andere teksten voor niemand minder dan Herman van Veen en ook voor radio- en tv-programma’s. In 2003 won Dorrestijn de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en als kers op de taart werd hij voor zijn positieve bijdrage aan de samenleving in 2011 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.
Zijn de Baardmannetjes gevlogen?

Of Baardmannetjes nog terugkomt op tv, is niet bekend. Gelukkig kun je alle eerdere afleveringen terugzien op de website van Omroep MAX. Beter één vogel in de hand dan tien in de lucht! In onze tv-gids kun je gemakkelijk in de gaten houden welke tv-programma's er momenteel wel op tv zijn en die je niet mag missen.

Bestel direct Digitenne Meer informatie