Eind januari begint weer het zwaarste tennistoernooi ter wereld: de Australian Open. Onder de rook van de hevige bosbranden en in de intense hitte spelen de beste tennissers ter wereld dit jaar om de Grand Slam titel. Benieuwd wanneer de wedstrijden zijn en hoe je live kunt kijken? Lees snel verder!

Wanneer is de Australian Open 2020 op TV?

De Australian Open begint dit jaar op 20 januari en is live te zien op Eurosport. Je moet wel laat opblijven, want de matches beginnen om 01:00 ‘s nachts. Gelukkig worden overdag de herhalingen uitgezonden, tijdstip nog onbekend. Kun je niet wachten tot de 20e? Op 15 januari worden speciale show matches gespeeld om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië. Je kunt hier de beste spelers ter wereld verwachten, dus mis het niet!

Met Digitenne mis je geen enkele live wedstrijd, herhaling of samenvatting op tv.


Bestel direct Digitenne Meer informatie
 

Wie zijn de favorieten op de Australian Open 2020?

De grote namen als Nadal, Federer, Djokovic, Barty, Osaka en onze eigen Kiki Bertens zijn al geplaatst voor het hoofdtoernooi. Actie en spanning gegarandeerd dus! Djokovic heeft bij de heren de meeste titels: zeven. Federer heeft er zes en kan dit jaar op gelijke voet komen. Nadal won tot nu toe slechts één keer en is dus een outsider. Bij de dames staat Serena Williams op een behoorlijke voorsprong met zeven titels. Vorig jaar werd de Japanse Osaka kampioen.

Wat kun je winnen op de Australian Open?

Het totale prijzengeld van de Australian Open 2020 is omgerekend 44 miljoen euro. De winnaars kunnen rekenen op de hoofdprijs van 2,5 miljoen. Bij iedere ace die wordt geslagen valt ook iets te vieren: de tennisbond doneert 100 dollar per ace aan de slachtoffers van de bosbranden in Australië.

Australian Open speelschema

Datum Wedstrijd
14 januari 1e kwalificatieronde
15 januari Show match met inzamelingsactie
20 januari 1e ronde hoofdtoernooi
31 januari Finale dames dubbelspel
1 februari Finale dames enkelspel, finale gemengd dubbelspel
2 februari Finale heren dubbelspel, finale heren enkelspel

Op meerdere TV’s tegelijk kijken?

Hoe kun je al die mooie sportprogramma’s kijken terwijl jullie het thuis niet eens kunnen worden over de zender? Wij hebben de oplossing. Met Digitenne kun je namelijk tv kijken op meerdere tv’s tegelijk! Zo heb je nooit meer ruzie over de afstandsbediening en kijken jullie tegelijkertijd naar je favoriete programma’s, zoals bijvoorbeeld de US Open!