5 zaken om op te letten
bij het afsluiten van je studenten tv-abonnement

Of je nu voor het eerst op kamers gaat of net van kamer bent gewisseld: als student kan het vinden van een perfect tv-abonnement behoorlijk lastig zijn. Er zijn namelijk een groot aantal tv-aanbieders met een nog groter aanbod aan pakketten. Daarnaast zijn niet alle abonnementen zijn geschikt voor iedere student: heb je bijvoorbeeld wel een kabelaansluiting op je kamer? Heb je wel de mogelijkheid om je tv-pakket mee te nemen als je gaat verhuizen?
Om te zorgen dat jij als student het tv-abonnement kiest dat het beste bij je past, hebben wij 5 tips voor je op een rijtje gezet. Zo tik jij je beste tv-abonnement binnen no time op de kop!

1. Controleer je aansluitmogelijkheden

De meest voorkomende manier om tv te kijken is nog steeds via een kabelaansluiting. Toch heeft niet iedere studentenkamer tegenwoordig beschikking tot deze ‘traditionele’ kabelaansluiting. Kijk dus goed wat je aansluitmogelijkheden zijn voordat je een tv-abonnement afsluit!
Mocht je geen kabelaansluiting tot je beschikking hebben: geen nood! Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg andere mogelijkheden om toch tv te kunnen kijken op je studentenkamer. Digitenne ontvangt bijvoorbeeld draadloos signaal via zendmasten, maar ook digitale/interactieve tv is een optie. Deze alternatieven bieden meer flexibiliteit dan de tv via de kabel en kunnen ook nog eens goedkoper zijn. Een ideale oplossing dus!
Meer lezen over de verschillen tussen kabel-, draadloos- en interactief tv-kijken

2. Is je abonnement flexibel?

Veel tv-providers zijn gebonden aan een specifieke postcode. Daardoor is het niet altijd mogelijk om je abonnement mee te verhuizen. Dit kan leiden tot hoge en onnodige kosten. Wil je dus niet in de problemen komen als je gaat verhuizen, ga dan voor bijvoorbeeld een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Ook kun je voor draadloze tv gaan, zodat je overal in Nederland blijven kijken.

3. Heb je de beste prijs te pakken?

Het aanbod aan tv pakketten is enorm! Prijzen kunnen dan heel erg verschillen tussen abonnementen. Ben jij op zoek naar een uitgebreid abonnement met veel extra zenders of juist een basic pakket? Probeer zoveel mogelijk prijzen te vergelijken om op de beste prijs uit te komen. Heb je alleen een tv-abonnement nodig en wil je zo goedkoop mogelijk tv-kijken? Dan is Digitenne een van de goedkoopste en meest flexibele opties voor maar liefst 18,- euro per maand. ‘N koopje dus!
Vergelijk Digitenne met andere goedkopere tv-abonnementen

4. Kan je al je favoriete programma’s bekijken?

Bij bijna alle tv-aanbieders zijn standaard zenders inclusief. Mocht je een echte voetbalfanaat of bijvoorbeeld seriefan zijn, dan kan je er ook voor kiezen om een abonnement te nemen waar je een extra zenderpakket bij kan aansluiten. Zo heb je bijvoorbeeld bij KPN een enorm aanbod aan extra keuzepakketten. Let op: hier zit wel een prijskaartje aan vast. Voor de 18,- euro die je Digitenne abonnement kost, ga je het niet halen!

5. Heb je goed bereik?

Stel je eens voor: je zit net net midden in Wie is de Mol, begint je zender te storen. Niet elke tv-provider heeft perfect bereik op elk adres. Mocht je dus voor een tv-abonnement gaan, check dan of jouw beoogde provider goed ontvangt op jouw adres! Mocht je gebruik willen maken van Digitenne dan is het ook belangrijk om te checken of jouw postcode het signaal goed kan ontvangen. Via de Digitenne website kan je dit snel en gemakkelijk checken.

Ook leuk om te lezen: